17.9.13

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην παιδεία.


Να κάνουμε την Ανατροπή υπόθεση όλων μας!

“Success story” μια φράση που από πίσω της κρύβει έναν λαό βυθισμένο στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Τέσσερα χρόνια σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που προσπαθούν να διαλύσουν όλο αυτό τον καιρό κάθε ίχνος κοινωνικών δομών. Μετά το άνοιγμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και το κλείσιμο νοσοκομείων, επόμενη στο στόχαστρο η παιδεία. Μετά την μετατροπή της πρότασης ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου στο γνωστό σε όλους μας σχέδιο “Αθηνά” που υποβαθμίζει περαιτέρω το δημόσιο πανεπιστήμιο η διάλυση της δημόσιας παιδείας συνεχίζεται.. Κλείσιμο σχολείων, καθεστώς διαθεσιμότητας για χιλιάδες καθηγητές και εργαζόμενους στο χώρο της εκπαίδευσης είναι μερικά από τα κομμάτια του παζλ της καταστροφής.

Παρ όλες όμως τις βάρβαρες πολιτικές Κυβέρνησης και Τρόικας ο λαός ορθώνει ανάστημα. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου ήδη από την περασμένη Δευτέρα προχώρησαν σε εβδομαδιαίες απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να εντάξει 1600 εργαζομένους σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Από την Δευτέρα και οι καθηγητές ξεκίνησαν εβδομαδιαίες επαναλαμβανόμενες απεργίες παλεύοντας και αυτοί για να μην “μπει” κανένας συνάδελφος τους σε διαθεσιμότητα αλλά και για να σταματήσει η περαιτέρω διάλυση του δημόσιου σχολείου. Όλο και περισσότερα κομμάτια της κοινωνίας επιλέγουν το δρόμο της αντίστασης απέναντι στις πολιτικές που καθημερινά τους οδηγούν στην καταστροφή. Τα αιτήματα από κλάδο σε κλάδο διαφέρουν, σε όλα όμως αρχίζει να διαμορφώνεται μια κοινή συνισταμένη, η οποία συμπυκνώνεται στο: “Ανατροπή εδώ και τώρα!”. Το μήνυμα για ανατροπή της Κυβέρνησης γίνεται όλο και πιο ηχηρό κάνοντας σαφές ότι ο αγώνας που δίνεται είναι για το ίδιο μας το μέλλον.
Στην παρούσα συγκυρία, όπου τα ταξικά χαρακτηριστικά της σύγκρουσης ανάμεσα σε εμάς και σε αυτούς είναι πιο εμφανή από ποτέ γνωρίζουμε πολύ καλά σε ποιους θα σταθούμε πλάι και ποιους θα πολεμήσουμε.
Στεκόμαστε πλάι σε αυτούς που παλεύουν καθημερινά για να λειτουργούν οι σχολές μας.
Στεκόμαστε πλάι σε αυτούς που αρνούνται να δεχτούν την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.
Στεκόμαστε πλάι σε άλλους αυτούς που αρνούνται τις πολιτικές που μετατρέπουν την ζωή σε επιβίωση.

Αυτή την στιγμή σαν φοιτητές οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι η επίθεση που έχει εξαπολυθεί έχει συνολικά χαρακτηριστικά και επομένως και η απάντηση που οφείλουμε να δώσουμε πρέπει να είναι και αυτή συνολική. Αυτά που κρίνονται από δω και μπρος δεν είναι απλά το πανεπιστήμιο αλλά το ίδιο μας το μέλλον. Ας σταθούμε πλάι στα υπόλοιπα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας και μαζί τους να δώσουμε τον κοινό αγώνα για την Ανατροπή!

ΑΡιστερή 
ΕΝότητα η/υ

η ανακοίνωση 
σε μορφή .doc


Δεν υπάρχουν σχόλια: